Instagram, l’aplicació gratuïta per compartir fotos, s’ha convertit en una xarxa social estimada pels qui ens volem sentir uns petits grans fotògrafs a través dels seus trucs, i controvertida per alguns fotògrafs pel que suposa d’automatització. Cent milions d’usuaris actius cada mes, 40 milions d’imatges per dia i 8500 likes cada segon són xifres suficients per explicar la repercució d’aquesta APP.

En qualsevol cas el gran secret d’Instagram, a banda de la compartició en sí mateixa i de la replicació a xarxes com Facebook i Twitter, es troba en els seus famosos filtres.

En un segon, i després de passar pel filtre, la teva imatge es converteix en una meravella, amb marc inclòs si vols. Colors retro, cools, vintage, dels 70’s… les imatges es transformen en meravelles quadrades que esperen un munt de cors o likes.

El curiós del cas és que, sense saber massa perquè, acabes utilitzant majoritàriament els mateixos tipus de filtres. Doncs bé, ara resulta que de manera inconscient, a través de la selecció del tipus de filtres, expressem un perfil concret.

Avui volem mostrar-vos aquesta infografia que ens ha arribat de l’interessant bloc de Tint, on a banda de mostrar que Instagram és una xarxa una mica més femenina (55%) que no masculina (45%), i que és una xarxa jove (20% 12-17 anys, 34% 18-24 anys, 33% 25-34) ens explica els patrons dels que utilitzem Instagram en funció dels filtres que apliquem.

Així, el filtre més utilitzat (43%) és el normal que permet col·locar de manera ràpida la foto a la xarxa, sense distorsionar l’acabat de la imatge. El 10% dels usuaris que utilitzen l’Early Bird fugen de la modernitat i miren als 70 amb malenconia.

Si en canvi utilitzeu el filtre X-Pro II (8%), sou persones optimistes que veieu les coses amb positivisme i que voleu mostrar en format “brillant” les imatges del dia a dia.

La llista continua per a tots i cadascun dels filtres. Podeu buscar com sou segons el vostre filtre d’Instagram en aquesta infografia.

El més curiós del cas és que quan analitzes els filtres que utilitzes els acabes donant la raó. Un efecte semblant a quan llegeixes l’horòscop, on malgrat l’escepticisme, sempre hi acabes trobant punts de connexió amb la teva realitat.

Filtres o no, patrons o no patrons, el que està clar és que Instagram ha triomfat com a APP perquè ha donat resposta a una necessitat de manera fàcil i gratuïta: #petitsmoments #bonicsmoments #compartir