Audi Creativity Challenge: poder a la creativitat dels adolescents

Aquest mes de febrer s’ha llançat l’Audi Creativity Challenge, un projecte que va néixer de la participació de la directora de Dívik, Eva Torrents, a Imagine Silicon Valley 2015 com a dreamer. Al costat de Julien Palier i de Marc Expósito, l’equip va treballar tot el juliol des de San Francisco per donar resposta al repte que els havia plantejat Audi: crear una iniciativa pensada per potenciar la creativitat dels adolescents espanyols.

A la tornada de Silicon Valley, Torrents i Palier, juntament amb l’emprenedor Xavier Verdaguer (CEO d’Imagine Creativity Center), l’equip de programació d’Interacso (liderat pel també dreamer Oscar del Río), i l’equip de Fundació Creativació, han posat en marxa un programa per a adolescents que estiguin cursant ESO, Batxillerat o FP amb l’objectiu de canviar les ciutats amb projectes dels adolescents.

 

A través d’una APP i una web, els equips de tres nois i noies, acompanyats d’un driver o mentor, aniran realitzant fins al mes de maig totes les activitats dissenyades per resoldre amb idees pròpies el repte “Com millorar la mobilitat de la teva ciutat”. Al maig, els 10 equips finalistes que s’hagin seleccionat participaran a una gran final a Madrid. L’equip guanyador viatjarà a San Francisco el mes de juliol per desenvolupar el seu projecte en el marc d’Imagine Silicon Valley 2016.

L’objectiu del programa és doble:

  • Donar veu als nois i noies per decidir com volen el seu futur, canviant les seves ciutats. L’Audi Creativity Challenge no vol només que els nois desenvolupin un projecte, sinó que els ajudarà a implantar-lo a les seves ciutats i convertir-lo en realitat.
  • Potenciar la creativitat dels noies i noies participants a través de la metodologia Lombard d’Imagine Creativity Center.

 

Durant les últimes setmanes, Eva Torrents, Julien Palier i Xavier Verdaguer han realitzat diverses presentacions a instituts de diferents punts d’Espanya per promoure el programa i motivar els nois i noies a participar al Challenge. Tot i que les inscripcions no s’acaben fins el 8 de març, a hores d’ara ja hi ha mes de 400 participants inscrits.

A banda de desenvolupar el projecte, Dívik també ha assumit la gestió de les xarxes socials del Challenge. “Veure els ulls brillants dels nois i noies quan els expliques el projecte no té preu. I l’experiència de treballar a Silicon Valley al centre d’innovació disruptiva Imagine, tampoc. Traslladarem l’aprenentatge de la metodologia Lombard i les noves formes de treball de les empreses de Silicon Valley a d’altres projectes”, afirma Eva Torrents.