Aquest mes hem tancat un projecte singular: el del posicionament, relat i pàgina web amb venda online de Fortune Strings. El repte, més enllà d’entrar en el món dels violoncel·listes professionals que requereix una immersió tècnica en l’àmbit de la música, ha estat més que estimulant per establir ponts entre la cultura oriental i l’occidental.L’empresa, formada a parts iguals per europeus i xinesos, té el centre de producció de cordes de violoncel i violí a la Xina.

El primer repte estimulant per fer el posicionament del producte al mercat va ser posar-nos a la pell d’un violoncel·lista professional. Per que un violoncel·lista de

primer nivell canvia de fabricant de cordes de violoncel? Com es comporta en el procés de compra, de prescripció i de canvi? De la mà de Courdin Couray, violoncel·lista professional suís i cap de R+D de Fortune, i de Jordi Palau, músic i soci del projecte vam arribar a trobar els atributs clau per promoure el canvi i alhora els atributs tècnics que valoraven d’una corda.

El segon repte va ser connectar amb els socis xinesos i explicar-los que el màrqueting a Europa té components ben diferents des les del màrqueting xinès. Les reunions amb els empresaris xinesos van ser increïblement enriquidores. Sabíem que no era fàcil per a un xinès entendre el plantejament estratègic o qualsevol acció de màrqueting a Europa. Però en canvi, el feedback rebut va ser molt estimulant.

Després de construir un posicionament i un argumentari de vendes, vam construir l’storytelling o el relat del projecte. Res més que projectar un dels àmbits més potents de la cadena de valor: una família de xinesos empesos per un violoncel·lista professional que buscava el so perfecte de la corda LA del violoncel que han après a estimar la música i la tècnica a parts iguals. La suma d’Orient i Occident, la nova ruta de la seda a través de les cordes de violoncel.

I mostrar com l’entrega de la família ha portat a fer concerts de violoncel a la fàbrica repetidament fins que cadascun dels seus treballadors ha estat capaç d’entendre cada so de l’instrument que Pau Casals va portar a les Nacions Unides. Tal i com sintetitza el seu claim: Improving tradition.

Fortune Strings és una mostra dels projectes que ens estimulen perquè requereixen una doble dosi de sensibilitat, esforç per entendre la part més tècnica del projecte i superar ponts culturals. Com diuen ells mateixos al web: Good words. Good people!

Llegir en anglès